Marokkaanse tuin



Wat is een Marokkaanse tuin?

Marokko was vroeger veel groter dan nu. Het Islamitische rijk waar Marokko onderdeel van uitmaakte, rijkte destijds tot ver in Europa. Daarom zijn er in de hedendaagse Marokkaanse tuinen nog steeds Spaanse invloeden te vinden. Een Marokkaanse tuin kenmerkt zich door veel kleur, het gebruik van mozaïek en een centrale binnenplaats.

Marokkaanse kleuren

Qua kleur kunt u met een Marokkaanse tuin twee kanten op. Veelgebruikt zijn terracotta tinten. Een kleur die in Nederland minder met Marokko geassocieerd wordt, is helblauw. Toch is het zogenaamde majorelleblauw, genoemd naar een beroemde tuin in Marrakech, dé kleur van de Marokkaanse tuin.

De inrichting van een Marokkaanse tuin

In een Marokkaanse tuin is een centrale binnenplaats te vinden met daaromheen veel groen en kleine, verstopte hoekjes. Hier kunt u heerlijke terrasjes creëren voor uzelf, maar ook spannende speelplekken voor uw kinderen.

Houten stoelen horen niet in een traditionele Marokkaanse tuin. Er wordt gezeten op de grond of op (bemozaïekte) betonnen banken, in beide gevallen met veel kleurrijke kussens. Denk bij de decoratie aan oosterse sferen: veel kaarsen in sierlijke kandelaars.

Echte Marokkaanse planten

Laat de kleuren van de tuin terugkomen in de beplanting. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld rode rozen of helderblauwe delphiniumns. Enkele typische 'Marokkaanse' planten:
  • Limoenboom
  • Dahlia
  • Salvia
  • Bananenplant
  • Varen
  • Tabaksplant
En vergeet vooral de muntplant niet voor een vers kopje muntthee!

Is de Marokkaanse tuin iets voor u?

Wilt u graag een tuin met een Marokkaanse uitstraling? Met bepaalde planten, kleuren en accessoires kunt u dit zelf creëren. U kunt er ook voor kiezen om u te laten helpen en adviseren door een echte hovenier.